Weekenddienst tandartsen


Ook in het weekend en op feestdagen garandeert de Centrale Doktersdienst de bereikbaarheid van de tandartspraktijk. Patiënten worden via een boodschap op het antwoordapparaat van de praktijk doorverwezen naar de Centrale Doktersdienst.

Patiënten die in het weekend bellen worden in principe doorverwezen naar het eerstvolgende (weekend) spreekuur van de dienstdoende tandarts. De Centrale Doktersdienst noteert de naam en het adres van de patiënt en de naam van de eigen tandarts. De dienstdoende tandarts vraagt vervolgens bij de Centrale Doktersdienst op wie er op het spreekuur kunnen worden verwacht.

De Centrale Doktersdienst attendeert de patiënt erop dat de behandelingskosten meestal direct en ter plekke voldaan moeten worden en dat de patiënt een geldig identiteitsbewijs en een eventuele zorgpas mee moet nemen.

Van noodgevallen die niet op het eerstvolgende spreekuur kunnen wachten, worden de gegevens genoteerd. Vervolgens belt de Centrale Doktersdienst het privé- of mobiele nummer van de dienstdoende tandarts of roept deze op per semafoon. De dienstdoende tandarts kan de patiënt vervolgens zelf bellen of de Centrale Doktersdienst een afspraak laten maken.

Tussen 22.00 uur ’s avonds en 08.00 uur ‘s ochtends wordt de dienstdoende tandarts alleen opgeroepen voor acute spoedgevallen. Niet acute zaken worden verwezen naar de volgende dag.