Centrale Doktersdienst


De Centrale Doktersdienst is in 1982 opgericht door Sjef Zuure. Met dit initiatief kwam hij tegemoet aan de behoefte die destijds bij de huisartsen leefde om de achterwacht te professionaliseren en de bereikbaarheid van de individuele praktijken te verhogen. In de loop van de jaren zijn patiƫnten en verzekeraars steeds meer eisen gaan stellen aan de serviceverlening door zorgaanbieders. De Centrale Doktersdienst is hierin meegegroeid. Zij heeft haar dienstverlening aan huisartsen uitgebreid met het plusabonnement en daarnaast heeft zij haar produkten ook uitgerold naar andere zorgaanbieders, zoals tandartsen en verloskundigenpraktijken.

Er werken ongeveer 20 medewerkers bij de Centrale Doktersdienst. De meesten werken er al jaren en samen beschikken zij inmiddels over heel wat ervaring. Het opleidingsniveau is gemiddeld MBO. De medewerkers hebben gemeen dat ze kennis van zaken hebben, efficiƫnt werken en stevig in hun schoenen staan. Nieuwe medewerkers krijgen een interne opleiding waar zij leren een lichte basistriage af te nemen op het gebied van de huisarts en de tandarts. Zij zijn op deze manier goed in staat om in te schatten hoe acuut een spoedgeval is.

De Centrale Doktersdienst is een no-nonsense organisatie die dienstverlening hoog in haar vaandel heeft staan. Dankzij de korte lijnen kan zij haar klanten veel persoonlijke aandacht en maatwerk bieden. Veel klanten maken al lange tijd gebruik van de diensten van de Centrale Doktersdienst. De Centrale Doktersdienst probeert zich zo flexibel mogelijk op te stellen en houdt de ontwikkelingen in de gezondheidszorg nauwlettend in de gaten. Met nieuwe produkten, zoals het plusabonnement, probeert zij tegemoet te komen aan de behoeftes in de markt.