Huisartsen


In een drukke huisartspraktijk is het meestal niet mogelijk om gedurende de gehele dag de telefoon direct op te nemen. De huisarts houdt spreekuur of rijdt visites. De assistente heeft naast de telefoon nog andere bezigheden. Daarom beperken de meeste praktijken hun telefonische bereikbaarheid tot enkele uren per dag. Toch bellen patiƫnten ook buiten deze uren naar de praktijk. Sommigen willen een afspraak maken, anderen bellen voor een recept om of even kort ruggespraak te houden met de huisarts. En soms is er sprake van spoed. In deze gevallen kan de Centrale Doktersdienst uitkomst bieden. Over onze algemene dienstverlening voor huisartsenpraktijken leest u hier meer.

De Centrale Doktersdienst verzorgt ook telefonische opvang tijdens de vakantieperiode. Met behulp van deze dienst kan de waarnemend huisarts de waarneming beter inpassen in de eigen praktijk.

Voor huisartsen-pluspraktijken biedt de Centrale Doktersdienst aanvullende dienstverlening aan, zoals een eigen telefoonnummer waarmee de telefoon opgenomen kan worden met de naam van de praktijk. Hiermee vervult de Centrale Doktersdienst een balie- of receptiefunctie.