Dienstverlening pluspraktijken


De kosten voor de gezondheidszorg stijgen nog steeds. De rol van de huisarts als poortwachter en regisseur van ‘integrale zorg’ wordt steeds belangrijker om de zorg goed en betaalbaar te houden. Zorgverzekeraars vinden het van groot belang dat de huisartsenzorg optimaal toegankelijk is. Daarom bieden zij een financiële tegemoetkoming aan praktijken, die zich met hun serviceaanbod bijzonder onderscheiden, de zogenaamde ‘pluspraktijken’. Om het predikaat ‘pluspraktijk’ te krijgen, moeten huisartsenpraktijken aan een aantal eisen voldoen op het gebied van service.

Een van die eisen is dat de praktijk de gehele dag bereikbaar is. Dit trekt nogal een wissel op de bezetting. Er moet immers altijd iemand beschikbaar zijn om de telefoon te beantwoorden. Ook als de assistente haar eigen spreekuur doet, tijdens de lunchpauze of als medewerkers afwezig zijn vanwege ziekte.

Ook voor pluspraktijken kan de Centrale Doktersdienst uitkomst bieden. Wij bieden in dit geval een pakket op maat, een ‘plusabonnement’. Met het plusabonnement krijgt de praktijk een eigen (035-) telefoonnummer bij de Centrale Doktersdienst. De praktijktelefoon kan op elk gewenst moment doorschakelen naar dit nummer.

De medewerker van de Centrale Doktersdienst beantwoordt de telefoon met de naam van de praktijk en vervult hiermee de functie van receptioniste of balie-assistente. De Centrale Doktersdienst noteert de gegevens van de patiënt, inclusief adres en geboortedatum. Ook wordt de reden van bellen genoteerd. Deze gegevens worden direct naar de huisartsenpraktijk gemaild. Als het geen acuut geval is, dan neemt de praktijk op een geschikt moment contact op met de patiënt voor verder overleg of een afspraak. Als het een spoedgeval betreft dan wordt de patiënt direct doorverbonden met het mobiele nummer van de huisarts, of het geheime nummer van de praktijk.

‘s Ochtends, voor het begin van de volgende werkdag, ontvangt de praktijk bovendien via e-mail een overzicht van alle gesprekken die de vorige dag hebben plaatsgevonden met de Centrale Doktersdienst.

Als de praktijk een webinterface heeft voor het maken van afspraken, kan de Centrale Doktersdienst ook online afspraken inplannen met patiënten.

Met een plusabonnement is de bereikbaarheid van de praktijk dus dubbel gewaarborgd.