Algemene dienstverlening tandartsen


In een tandartspraktijk kan het buiten de uren die gereserveerd zijn om afspraken te maken, lastig zijn om de telefoon te beantwoorden. Zowel de tandarts als de assistente zijn gedurende de dag meestal druk bezig met het behandelen van patiënten. De telefoon kan dan een behoorlijke stoorzender zijn.

Natuurlijk kunt u tijdens de behandelingen het antwoordapparaat inschakelen. In veel gevallen wordt er op het antwoordapparaat een mededeling ingesproken waarop de tijden worden vermeld waarop de praktijk telefonisch bereikbaar is (bijvoorbeeld van 8.00-10.00 uur ’s morgens en van 13.00-14.00 uur ’s middags). Een nadeel van het inschakelen van een antwoordapparaat zonder doorverwijzing naar een ander nummer is dat spoedgevallen ook geen contact meer kunnen krijgen met de praktijk.

Door op het antwoordapparaat ook het telefoonnummer van de Centrale Doktersdienst te vermelden is de praktijk toch bereikbaar voor dringende gevallen en spoedgevallen.

Patiënten die contact zoeken met de tandarts worden via het antwoordapparaat opgeroepen te bellen met de Centrale Doktersdienst. Medewerkers van de Centrale Doktersdienst noteren de boodschap en roepen de tandarts op. Deze belt terug op een moment dat het schikt en neemt daarna contact op met de patiënt voor verdere afspraken. Bij grote spoed belt de Centrale Doktersdienst de tandartspraktijk op het geheime nummer of op de mobiele telefoon en verbindt de patiënt direct door.